Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az államalapítás óta...
  2007-12-12 20:03:31, szerda
 
   
  "Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.
Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra."
(Orbán Viktor beszédéből a FIDESZ 1956-os megelékezésén az Astoriánál 2007 nov. 23-án)

Orbán Viktor szerint ugyancsak hiba Magyarország kapcsán hídszerepről beszélni, mivel "mi nem a híd vagyunk, hanem a nyugati parthoz tartozunk". (InfoRádió)


***

- Jól értem, hogy ha a Fidesz kormányzati szerepbe kerül 2006-ban, akkor megnövekszik az izraeli beruházók amúgy is jelentős tábora akár Budapesten, akár országosan?

Én személy szerint bízom ebben. De olyan területeken is megjelenik reményeink szerint, ismétlem, reményeink szerint, ahol eddig nem, vagy csak kisebb mértékben vett részt. Magyarországon eddig is működtek izraeli befektetők tulajdonában lévő, például kisebb vágóhidak. Vagy gondoljon az elmúlt években kismértékben visszafejlődött Tokaj-hegyaljai kóserbortermelésre és -forgalmazásra. Nálunk azt sokan elfelejtik, hogy a kóser előállítási technológia nemcsak Izrael számára fontos, hanem az egész arab világ számára, hiszen a higiénés szabályok vonatkoznak az egész Közel- és Távol-Keletre. Tehát nemcsak Izrael az érdekes, hanem egyáltalában, például a magyar mezőgazdaság, és ezen belül a borexport.

- Miért Izraelt választották szövetségkötésre? Nincs a világon más ország, akivel ugyanilyen szövetséget lehetett volna kötni?

Nem kötöttünk szövetséget, erről szó nincs.

- Arról szóltak a híradások, hogy a Likud és a Fidesz testvérpárt, és nagyon előnyös, hosszabb távú együttműködést kötöttek. Ezt Orbán Viktor mondta.

A két pártnak sok tekintetben hasonló a szemlélete a nemzeti tartással és a nemzeti érdekekkel kapcsolatban. Egyébként a látogatást az izraeli fél kezdeményezte. A rendszerváltás óta számos magas rendű és rangú izraeli vezető járt Magyarországon. Ha jól emlékszem, 1992-ben járt néhai Antall miniszterelnök úr Izraelben, és azóta izraeli miniszterelnök nem járt Magyarországon, bár számos izraeli vezető igen. És a protokoll szerint kormányzati ciklusában Orbán miniszterelnök úrnak nem volt lehetősége elutazni Izraelbe. Hiszen mi vártuk előbb, hogy az éppen soros izraeli mi-niszterelnök látogasson Magyarországra. Ennek következtében Orbán Viktor sem magánemberként, sem politikusként nem járt Izraelben. Mikor tavasszal itt volt Szilvan Salom izraeli külügyminiszter, akkor beszélgetés közben felmerült, hogy Orbán Viktor miért nem járt Izraelben. Erre mondta miniszterelnököm, hogy azért, mert nem hívták mostanában. Másnap itt volt a meghívója. Ilyetén lévén, hogy nincs hivatalban, a protokoll nem akadályozta, és így került sor erre az általam is nagyon fontosnak tartott látogatásra.

- Hogyan lehet a Fidesznek, a magyarországi jobboldal képviselőjének olyan párttal testvéri viszonyt kialakítania, amelynek ugyebár miniszterelnökét és vezetőjét, Ariel Saront, a világ számos országában csak bejrúti mészárosként emlegetnek?

Én nem tudom, hogy a világ számos országában így emlegetik-e. Tudomásom szerint talán egy magyar szélsőséges orgánum emlegeti így. Egyébként egyáltalában azt is vitatom a kérdéséből, hogy Magyarországon a jobb- és a baloldal a földrajzi elhelyezkedésen túlmenően jelent-e valamit. Hiszen ma például a nemzeti oldal, a konzervatív oldal kifejezetten baloldali programmal próbál meg társadalmi érdekeket, vagy köztulajdont védeni, míg a magát a baloldali hagyományok őrzőjének tekintő baloldal pedig kifejezetten neokapitalista vonallal operál. A Likud egyébként nemzeti párt, az ön fogalmazása szerint jobboldali, nemzeti érzületű párt. Nyilvánvaló, hogy módszerekben és mentalitásban Izrael azért kelet, tehát más világ, nem Európa. A gesztusok, a technikák, a habitus azért alapvetően más, mint itt, Közép-Európában. De én úgy gondolom, hogy a nemzeti elkötelezettség, az ország jobbításának a szándéka és a konzervatív eszmék, az értékkövetés, az értékelvű politizálás dolgában Izraelben és Magyarországon is a hasonló gondolkodásúak közelebb kerülnek egymáshoz.

(Fónagy Jánossal készült riport 2005. December 25. FKGP.hu)


***

Gyurcsány Ferenc áttörésnek nevezte a Parlamentben a kormány látogatását az USA-ban. A kormányfő élesen bírálta elődjét, mert szerinte ő nem ítélte el a 2001 szeptemberi terrortámadást. Áder János közölte: Gyurcsány nem mond igazat. A kormányfő beszédéből kiderült: a korábban beharangozott ingyenes földosztásból semmi nem lesz.

Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában kiemelte, hogy a külpolitika célja nem lehet más, mint elősegíteni az ország biztonságát és a polgárok nyugalmát. A kormányfő leszögezte, hogy új fejezetet kívántak nyitni olyan országokkal, melyek korábban háttérbe szorultak, és ennek jegyében építették újra az orosz-magyar kapcsolatokat - közölte Gyurcsány, aki hozzátette: Magyarország számára Oroszország a világpolitikát befolyásoló tényező. A miniszterelnök szerint a vállalkozások és a gazdálkodók sínylették meg, hogy "fagyossá váltak" a kapcsolatok a két ország között 2002 előtt. A kormányfő hangsúlyozta, hogy harminc-negyven százalékkal bővült 2002 óta az Oroszországgal és a dél-kelet-ázsiai térséggel való külkereskedelmi kapcsolat.

Gyurcsány Ferenc szerint a külpolitikának az emberek dolgaival kell foglalkoznia. Hozzátette: ez a cél vezette a magyar küldöttséget az Egyesült Államokba. A miniszterelnök a tárgyalásairól elmondta: visszatér Magyarországra egy olyan vállalat, mely az elmúlt években vonult ki, míg egy másik tovább bővíti tevékenységét. Gyurcsány szerint kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabban az amerikai-magyar kapcsolatok, mint korábban.

A kormányfő közölte: áttörés volt a George Bush amerikai elnökkel való találkozás, mert nem arról volt szó, hogy az Egyesült Államoknak milyen szándékai vannak és mihez keres támogató partnert, hanem az amerikai elnök arra volt kíváncsi, Magyarországnak milyen szándékai vannak. "Oktalan és elhibázott volt az a politika, mely 2001 szeptembere után nem értette meg, hogy a terrortámadás miért nem csak politikai kérdés" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: az akkori miniszterelnöknek nem volt bátorsága szembe menni a radikálisokkal, "és azt mondani, nincs igazatok, amikor azt mondjátok, megérdemlik."

(2005. október 10. hungaria.org)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szövetségkötésre, miniszterelnökét, miniszterelnököm, magyarországnak, külkereskedelmi, felszólalásában, külügyminiszter, elkötelezettség, visszafejlődött, elhelyezkedésen, magyarországon, miniszterelnök, gondolkodásúak, terrortámadást, együttműködést, képviselőjének, rendszerváltás, világpolitikát, neokapitalista, tárgyalásairól, oroszországgal, magyarországra, magánemberként, radikálisokkal, külpolitikának, politikusként, megelékezésén, kezdeményezte, mentalitásban, kapcsolatokat, következtében, magyarországi, beharangozott, földosztásból, megmételyezte, vállalkozások, nyugati világból, nyugati kultúrnemzet, keleti önkény, magyarok tragédiája, nyugati parthoz, izraeli beruházók, elmúlt években, kóser előállítási, egész arab, higiénés szabályok, egész Közel-, magyar mezőgazdaság, nemzeti tartással, nemzeti érdekekkel, protokoll szerint, éppen soros, Orbán Viktor, Miért Izraelt, Szilvan Salom, Ariel Saront, Fónagy Jánossal, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Egyesült Államokba, George Bush, Egyesült Államoknak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Életművészet  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Ez a jó az alvásban.  William Shakespeare idézet  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Az idő elsodorja létezésünk  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  William Shakespeare idézet  Ma  Szép estét  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különös!  Facebookon kaptam  György napra  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Volt egy...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  A Föld napja  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Beney Zsuzsa - Tavasz  A végzet az  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  A Föld napja  Búzaszentelés  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Ünnepelj csak 
Bejegyzés Címkék
nyugati világból, nyugati kultúrnemzet, keleti önkény, magyarok tragédiája, nyugati parthoz, izraeli beruházók, elmúlt években, kóser előállítási, egész arab, higiénés szabályok, egész Közel-, magyar mezőgazdaság, nemzeti tartással, nemzeti érdekekkel, protokoll szerint, éppen soros, magyarországi jobboldal, világ számos, magyar szélsőséges, földrajzi elhelyezkedésen, nemzeti oldal, konzervatív oldal, baloldali hagyományok, habitus azért, nemzeti elkötelezettség, ország jobbításának, konzervatív eszmék, értékelvű politizálás, hasonló gondolkodásúak, kormány látogatását, kormányfő élesen, 2001 szeptemberi, kormányfő beszédéből, korábban beharangozott, külpolitika célja, ország biztonságát, polgárok nyugalmát, kormányfő leszögezte, orosz-magyar kapcsolatokat, világpolitikát befolyásoló, miniszterelnök szerint, gazdálkodók sínylették, kormányfő hangsúlyozta, dél-kelet-ázsiai térséggel, emberek dolgaival, magyar küldöttséget, tárgyalásairól elmondta, olyan vállalat, másik tovább, amerikai-magyar kapcsolatok, kormányfő közölte, amerikai elnök, terrortámadás miért, akkori miniszterelnöknek, szövetségkötésre, miniszterelnökét, miniszterelnököm, magyarországnak, külkereskedelmi, felszólalásában, külügyminiszter, elkötelezettség, visszafejlődött, elhelyezkedésen, magyarországon, miniszterelnök, gondolkodásúak, terrortámadást, együttműködést, képviselőjének, rendszerváltás, világpolitikát, neokapitalista, tárgyalásairól, oroszországgal, magyarországra, magánemberként, radikálisokkal, külpolitikának, politikusként, megelékezésén, kezdeményezte, mentalitásban, kapcsolatokat, következtében, magyarországi, beharangozott, földosztásból, megmételyezte, vállalkozások, forgalmazásra, terrortámadás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1870
  • e Hét: 7378
  • e Hónap: 15982
  • e Év: 51923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.